HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.07.2021.

Caritas mijenja živote - nabolje!



Uz srdačne čestitke, rođendansku pjesmu, prigodni dar i tortu, zaposlenice Caritasa 6. srpnja proslavile su 90. godinu života gđe Olge, korisnice EU projekta »Socijalno se uključi i zaposli - SUZI«, čiji je nositelj Grad Zagreb, a Zagrebački Caritas jedan od partnera.

»Život mi se promijenio od kada Snježana dolazi kod mene«, izjavila je gđa Olga, ugodno iznenađena ovom malom ali lijepom proslavom, za koju u šali kaže da joj je prva i posljednja jer je do sada slavila samo svoje imendane.

»Osjećam veliku radost kad god osjetim da sam nekome pomogla«, svjedoči gospođa Snježana, koja je na ispomoći je gđi Olgi za razne kućanske poslove, a ima o njoj samo riječi hvale. Posebno ističe njezinu iskrenost, toplinu i srdačnost.

Gospođa Olga rođena je u Skoplju, a u Zagrebu živi više od pola stoljeća. Ovaj grad svidio joj se još kao maturantici zbog njegove finoće i mirnoće, a doselila se u nj poslije završetka studija defektologije, zajedno sa suprugom. Pomoć iz Projekta SUZI gospođi Olgi dopuna je pomoći koju ima od sina i unuka, koji se brinu za nju koliko mogu. Veseli se svakom susretu sa svojim članovima obitelji - posebice malom praunuku - a staračke dane rado provodi u čitanju, u vrtu, zelenilu, tišini...



Kroz ovaj projekt Caritas Zagrebačke nadbiskupije trenutno zapošljava 10 žena koje pomažu 50 korisnika, a gospođa Olga je korisnica Projekta od njegova početka 2019. godine - doznajemo od Marine Soldo, kontrolora Projekta »SUZI« u zagrebačkom Caritasu.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: