HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.05.2017.

Božji znak ljubavi u svojoj obitelji, župnoj zajednici, Crkvi i svijetu



Bračni par Anica i Antun Martinčević svečano su proslavili pedeset godina braka u nedjelju 30. travnja za vrijeme euharistijskog slavlja u prepunoj župnoj crkvi Navještenja BDM u Velikoj Gorici.

Anica i Antun vjenčali su se 30. travnja 1967. godine u Pitomači. Svojom ljubavlju, vjernošću i požrtvovnim izvršavanjem dužnosti oca i majke, a zatim djeda i bake postali su Božji znak ljubavi u svojoj obitelji, župi, Crkvi i svijetu.

Na svečanoj misi sudjelovali su njihovi najmiliji, sinovi Dražen i Danijel, snahe Tamara i Veronika te unuci Filip, Ana, Marija, Tonka, Antonio, Klara i Bruno.



Bila je ovo radost za čitavu župnu zajednicu koja je u molitvi vjernika zahvalila za 50 godina njihovog bračnog života, za sva dobročinstva što su ih tijekom bračnog života primili od Gospodina te molila da im Bog učvrsti vjeru i daruje snagu ljubavi da nastave danomice biti jedno srce i jedna duša u zajedništvu sa svojom obitelji.

Čestitajući im na kraju, župnik Norbert Ivan Koprivec, koji je predslavio misu, dodao je: „Sve se može uz Božju pomoć, molitvu, redovitu Euharistiju, a vi ste to prenijeli na svoju djecu i unuke. Molimo danas da netko od vaših unuka stupi u svećeničko ili redovničko zvanje, ali molimo i za odvažnost stupanja u brak naših mladih, jer bez dobrih kršćanskih obitelji nećemo imati duhovnih zvanja. Dok zahvaljujemo i molimo za ovu obitelj molimo da svi u našim obiteljima živimo ono najvažnije - a to je ljubav. Neka nam Bog dade snage da izvršimo naše poslanje na zemlji a na sve vas zazivam Božji blagoslov.“

Nakon euharistijskog slavlja napravljena je slavljenička obiteljska fotografija ispred crkve.


Tekst: Snježana Kirinić Grubić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Foto: Snježana Nikolić
Ispišite stranicu: