HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.01.2018.

Božićni koncerti u Hrnetiću i Ivanjoj Reki



Na svetkovinu Bogojavljenja tamburaški orkestar Matice umirovljenika Karlovac održao je koncert božićnih pjesama u Župi sv. Martina biskupa u Hrnetiću.

Koncert je započeo nakon svečane jutarnje mise pjesmom "Oj djetešce moje drago" i "Gori badnjak", a pjesme je izvela sopranistica Mariela Mateša uz pratnju orkestra.

Tenor Ivica Mateša izveo je nekoliko tradicionalnih božićnih popjevki poput "Radujte se narodi" i "Narodi nam se Kralj nebeski", dok se publici najviše svidjela izvedba pjesme "Tiha noć" i "Bijeli Božić" što su i pokazali velikim pljeskom.

Na kraju koncerta predsjednik orkestra Josip Toth zahvalio se župniku don Filipu na suradnji i čestitao Božić svim prisutnima. Mjesni župnik don Filip Pavlović istaknuo je kako karlovački umirovljenici imaju mladenačko srce te su svojim kulturnim radom i zalaganjem primjer mladima.

Zahvalio se orkestru na inicijativi i održanom koncertu te istaknuvši primjer svetih Mudraca koji su svoje talente iskoristili da se poklone Isusu, potaknuo sve prisutne da svoje talente koriste tako da približe sebe i druge Bogu.

Božićni koncert na svetkovinu Krštenja Gospodinova održao se i u Župi Ivanja Reka.



Ovogodišnji koncert bio je peti po redu, a ideja ovakvog načina obilježavanja završetka božićnog vremena potječe od župnika vlč. Josipa Horvata.

Na početku koncerta vlč. Horvat pozdravio je izvođače i posjetitelje te zahvalio voditeljicama i članovima zborova istaknuvši da, iako je liturgijski kraj božićnog vremena, Božić treba zadržati u vlastitom srcu i nakon tog vremena. Ujedno je i izrazio nadu da će nam novorođeno dijete biti poticaj da i mi hodajući zemljom činimo dobro. (FP/Kristina Hrečuk, župna medijska suradnica Tiskovnog ureda)

Ispišite stranicu: