HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.01.2022.

Božićni koncert župnih zborova iz Domaslovca

Po prvi put je u Župi Krista Kralja u Domaslovcu organiziran Božićni koncert župnih zborova na kojem su se u nedjelju 2.siječnja predstavili Veliki župni zbor, Dječji zbor i zbor mladih Glasnici Velikoga Kralja.



U župnoj crkvi okupili su se mnogi župljani da radosno uživaju u pjesmama koje su pripremili voditelji zborova. Veliki župni zbor, na čelu s voditeljicom Barbarom Dodić, sve nazočne počastio je pjesmama Zdrav Kralj mladi, U noći zvjezdanoj i Djetešce maleno. Potom je nastupio najmlađi zbor župe, Dječji zbor s voditeljima Ivanom Vlahović i Lovrom Mihelićem pjesmama Djetešce nam se rodilo, Maleni Isus i Zvončići. Oba zbora na klavijaturama je pratio Gabriel Kobečćak, a na pjesmi Zvončići s trubom mu se pridružio Ivan Dodić. Mnogobrojni zbor mladih Glasnik Velikoga Kralja, pod vodstvom Lucije Vitko, predstavio se pjesmama Tiha noć, Rodila se ljubav i Čekam te. Na kraju koncerta svi zajedno otpjevali su pjesmu Narodi nam se.





Osobito lijepo bilo je što je cijeli narod pjevao na sva glas, osobito posljednju pjesmu. U tome se još jedanput potvrdilo zajedništvo koje Župa Domaslovec njeguje. Novi župnik i svi njegovi suradnici, kao i mladi koji pokreću ovako lijepa događanja i okupljaju župljane, u planu imaju još koncerata tijekom godine.


Tekst i foto: Silvija Blažević
Ispišite stranicu: