HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.01.2022.

Božićna čestitka kardinala Bozanića Njegovoj Svetosti gospodinu Porfiriju, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 31. prosinca 2021. godine božićnu čestitku Njegovoj Svetosti gospodinu Porfiriju, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske. Istog je dana Kardinal poslao i čestitke svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. Donosimo u cijelosti Kardinalovu čestitku Njegovoj Svetosti patrijarhu Porfiriju:

"'Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!(Lk 2,14) 

Vaša Svetosti!

Na anđeoski navještaj pastiri radosno i hitro odgovoriše: „Hajdemo dakle do Betlehema. Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin.“ (Lk 2, 15). Taj odgovor i danas snažno odjekuje pozivajući nas da u jednostavnosti srca, pohitimo k Betlehemu i svoj pogled usmjerimo na jaslice. Svemogući vladar neba i zemlje, postavši čovjekom, usudio se učiniti krhkim i tako postati blizak svakom čovjeku.

Vremena i okolnosti u kojima živimo čine nas svjesnima i vlastite krhkosti. Otajstvo Božića ne ostavlja nas samima u toj krhkosti nego ima moć učiniti je mjestom susreta i zajedništva s Bogom, s braćom i sestrama te nas uvodi u novost života darovanu od Gospodina.

Vaša Svetosti, zahvalan za božićne čestitke koje ste mi uputili, u istom Duhu od srca čestitam Božić Vama, Vašim episkopima, monaštvu, svećenstvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve. Neka bude obiljem Božjeg blagoslova ispunjena nova 2022. godina!

U zajedništvu božićne radosti, srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu."


Ispišite stranicu: