HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.12.2014.

Božić nam govori da nada postojiHOMILIJA KARDINALA BOZANIĆA

FOTOGALERIJA

„Braćo i sestre, ove noći snažnije no ikada osjećamo koliko nas Bog voli, jer za nas i među nama posta Emanuel – Bog s nama“, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći misu polnoćku u zagrebačkoj katedrali.

U svojoj je homiliji istaknuo kako se Bog rađa u čovjeku onda kada pobjeđujemo egoizam, kad se otvaramo prema drugima u poštovanju i dijalogu, kada u poniznosti opraštamo, kada u ljubavi služimo.Isus, smatra Kardinal, dolazi ponajprije zato da u sebi ne ugušimo potrebu za njegovim milosrđem, da se oslobodimo grijeha po dobroj i skrušenoj ispovijedi, da spremno prihvatimo njegovo oproštenje. „Nijedan naš grijeh nije toliko velik, da ga Božja ljubav ne bi oprostila i iscijelila našu dušu“, kazao je kardinal Bozanić.

Upravo Božić, nastavio je, poziva na sebedarje, na zalaganje za dobro čovjeka i svijeta. Naglasio je kako živimo u vremenu u kojem se i u našem hrvatskom društvu širi strah pred budućnošću, te sije nesigurnost na raznim područjima, stoga nam je više no ikada potrebna božićna nada.„Božić nam govori: nada postoji, čovjek se ima u koga pouzdati. Bog svakome od nas pruža ruku u svim našim životnim okolnostima; u radosti i nadi, žalosti i tjeskobi, u potrebi, siromaštvu, napuštenosti, obeshrabrenosti i samoći“, napomenuo je.

Vjernicima je poručio da je Božić izvor novih međuljudskih odnosa, blagdan ljudske solidarnosti i uzajamnosti.„Božić nas poziva da budemo od pomoći jedni drugima: u obitelji, vjerničkoj zajednici, susjedstvu, sugrađanstvu, u svom hrvatskom narodu, u Crkvi“, zaključio je kardinal Bozanić.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
 
Ispišite stranicu: