HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.01.2018.

Bogojavljenje na Baniji



Na blagdan Sveta tri kralja, u istoimenoj župi na Baniji u subotu 6. siječnja održane su tri sv. mise: u 8, 11 i 18.30 sati.

Svetu misu u 8 sati predvodio je župnik Župe sv. Tri kralja kralja vlč. Antun Kolić, a animirao je župni zbor.

Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je vlč. Dragutin Goričanec uz koncelebraciju svećenika Karlovačkog dekanata. Misno slavlje animirala je vokalna grupa „Karlovčanke“ a medijski je sve popratio Trend Tv i Trend radio.  
 
Kao i svih godina do sada tako je i ove godine po završetku središnjeg misnog slavlja uslijedilo proštenje koje su župljani pripremili za goste i župljane. 

Uz razne rukotvorine poput oslikanih staklenih predmeta vjerskim motivima, predmeta oslikanih decoupage tehnikom, ručno izrađenih krunica, ove godine mogle su se nabaviti i šalice oslikane decoupage tehnikom sa slikom župne crkve.

Tijekom proštenja vokalna grupa „Karlovčanke“ otpjevale su još pokoju prigodnu pjesmu sve kako bi uljepšali župno slavlje svim gostima i župljanima, koji su se još neko vrijeme zadržali u razgovoru i veselju uz šalicu čaja, kave, kuhanog vina i fritula.
 
Večernju svetu misu s početkom u 18.30 sati predvodio je fra Krunoslav Albert, gvardijan franjevačkog samostana u Karlovcu. Misu je animirao zbor mladih sv. Tri kralja Karlovac, Banija koji je po završetku mise održao koncert.

Uoči svetkovine Bogojavljenja, od 3. do 5. siječnja održana je trodnevnica. Sva tri dana duhovne obnove predvodio je vlč. Dragutin Goričanec, povjerenik za pastoral osoba s posebnim potrebama, duhovnik u zagrebačkom Caritasu, župnik Župe Uzvišenja sv. Križa – Završje i predsjednik Udruge JOB.   

Prvog dana trodnevnice vlč. Goričanec naglasio je važnost obitelji u našem društvu i zajednicama, a drugog dana tema trodnevnice bila je „Duhovni poziv i Božić“ te je nakon sv. mise uslijedilo klanjanje pred Presvetim koje je animirao zbor mladih sv. Tri kralja – Karlovac.

Tema trodnevnice trećega dana glasila je „Životne poteškoće i Božić“.

Mirjana Kresojević
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: