HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.09.2016.

Bog ljubi zahvalno, predano i vjerno srce



Ususret blagdanu Blažene Djevice Marije Žalosne, u ponedjeljak, 12. rujna 2016. u Španskom je započela trodnevna duhovna priprava koju je prvoga dana predvodio p. Milan Lojić. Na početku promišljanja o Božjoj Riječi, p. Lojić naglasio je da je upravo euharistija zahvala Gospodinu za sva dobročinstva koja nam čini te da se sjetimo zahvaliti Bogu jer On ljubi zahvalno, predano i vjerno srce.

Prema primjeru satnikove brige za bolesnog slugu, p. Milan je istaknuo da evanđelje naglašava pouzdanu vjeru i moć zagovorne molitve. „Vjerovati znači imati pouzdanja, vjerovati u Boga i Bogu“, rekao je p. Milan te dodao: „Vjera pomaže čovjeku da se približi duševnom zdravlju jer ga dovodi u kontakt s Bogom koji je svemoguć“, a Bog nam daje mogućnost da osmislimo sebe, da svoje teškoće i križeve pretvorimo u radost.

On nas nosi, blagoslivlja i izvlači. Vjera je ta koja našem životu daje smisao i podiže nas, djeluje kao vanjska potpora u teškim situacijama te nas potiče na autentičnu ljubav prema drugima.

Kao što je satnik molio Isusa da izliječi njegovoga slugu, tako i mi trebamo moliti za druge jer nam molitva pomaže vidjeti u drugima trag Božje blizine, pomaže nam prihvatiti i zavoljeti sebe, oplemenjuje nas, ali i daje mogućnost da prihvatimo drugoga i suosjećamo s njim.

Molitva nas čisti od negativnih osjećaja, čuva nas od fanatizma, pročišćuje naš odnos prema drugima i oznaka je naše autentične vjere, poučio nas je prvoga dana trodnevnice za župni blagdan p. Milan.


Elizabeta Mikulić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Foto: Miroslav Kadija
Ispišite stranicu: