HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.05.2021.

Blagoslov i otvorenje Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba



Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u srijedu, 26. svibnja 2021. održat će se blagoslov i otvorenje Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
 
Program počinje blagoslovom Centra u 10.30 sati kojeg će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a nastavlja se u 11 sati u dvorani „Bl. Alojzija kard. Stepinac“.
 
Na otvorenju Centra uz kardinala Bozanić govorit će prof. dr. sc. Željko Tanjić,  rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, mons. Mate Uzinić, nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj i predsjednik Povjerenstva za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, prof. dr. sc. Hans Zollner, SJ, član Papinske komisije za zaštitu maloljetnika i predsjednik Centra za zaštitu djece Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu, te dr. sc. Franz Marcus, član Uprave Katoličke organizacije Die Sternsinger – Kindermissionswerk iz Njemačke. Svoju čestitku u ime Zaklade za pomoć Istočnoj Europi Renovabis iz Njemačke uputit će  Burkhard Haneke, direktor za projekte Zaklade. U drugom dijelu programa rad Centra predstavit će magistra Marina Šijaković, voditeljica Centra i dr. sc. Josip Bošnjaković s Katoličkog bogoslovnog fakluteta u Đakovu, docent na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i supervizor rada Centra.
 
Ciljevi rada Centra su promocija dobrobiti i zaštite djece, mladih i odraslih, informiranje i educiranje o dobrobiti i zaštiti, suradnja s drugim sličnim centrima u Rimu, Zagrebu i svijetu, znanstveno-istraživačko-edukativni rad, uključiti djelatnike HKS-a i studenata u rad Centra i drugo. Voditeljica Centra je magistra Marina Šijaković, a njezini suradnici su magistra psihologije Jelena Zadro, program manager Centra, i diplomirani teolog Damjan Kovač u administraciji, dok su stručni supervizori rada Centra doc. dr. sc. Josip Bošnjaković i dr. sc. Sanda Sanda Smoljo Dobrovoljski.
 
Hrvatsko katoličko sveučilište je osnivač Centra. Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba je nastao po uzoru na Centar za zaštitu djece u Rimu te uz njihovu idejnu i stručnu podršku. Glavni donator Centra je Katolička organizacija Die Sternsinger – Kindermissionswerk iz Njemačke koja je  ove godine proslavila 175. godišnjicu postojanja.

Radi poštivanja epidemioloških mjera svečani program u  dvorani „Bl. Alojzije kard. Stepinac“ moći će pratiti putem službenog YouTube kanala Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
Ispišite stranicu: