HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.06.2021.

Blagdan Tijelova i tijelovska procesija u Župi bl. Ivana Merza Zagreb – Špansko

Blagdan Tijelova 3. lipnja proslavili su župljani Župe bl. Ivana Merza u Zagrebu – Špansko svečanim euharistijskim slavljem i procesijom ulicama svoje župe od župnog zemljišta na križanju Zagrebačke avenije i Zagrebačke ulice, gdje župljani inače, u nedostatku crkve imaju nedjeljna i blagdanska euharistijska slavlja do pastoralnog centra gdje je bio završni blagoslov.



Svečano misno slavlje predvodio je upravitelj župe vlč. Marko Čolak uz koncelebraciju dr. Josipa Beljana i vlč. Matije Sliškovića, duhovno zvanje župe koji u lipnju slavi svoju mladu misu.


 
Homiliju je predvodio vlč. Matija Slišković koji je rekao: “Danas slavimo svetkovinu Presvetog tijela i krvi Kristove i kao da nam današnja svetkovina poručuje da učvrstimo svoju vjeru u pravu Kristovu prisutnost u euharistiji. Ona nam govori koliko je naša vjera realna i da ona nije čakanje smrti kako bi živjeli s Isusom, nego već sada i ovdje započmimo naš odnos s Bogom.“

"Krist nam je ostavio najveći dar koji možemo dobiti, sebe kao vječnu i apsolutnu ljubav“.



Na kraju je vlč. Slišković istakao:“Potrebno se pripremiti kako bi se moglo žrtvovati za druge, za svoju obitelj, za zajednicu, za one ljude gdje nas je Bog postavio. Izaći iz sebe i proliti krv to znači da mi krščani imamo najtežu misiju na svijetu, izlaziti svaki dan iz sebe, osloboditi se svijih prohtjeva da bi drugi mogli disati“.



Nakon mise župljani su  se procesiji s Presvetim Oltarskim Sakramentom uputili ulicama Župe časteći i slaveći Krista živoga i pokazujući svoju vjeru i svoje predanje Kristu.
 
 
Sanda Dinarina Mladić
Ispišite stranicu: