HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.10.2016.

Biskup Šaško predvodio misu za hrvatske branitelje i domovinu



U četvrtak 20. listopada u zavjetnoj crkvi Sveta Mati Slobode slavljena je sveta misa za hrvatske branitelje i domovinu, koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško uz koncelebraciju više svećenika.



“Okupili smo se kako bi se pomolili za one koji nisu među nama, za one koji su svoje živote položili za slobodu svih nas, za slobodu naše domovine” istaknuo je biskup na samom početku misnog slavlja.

Budući da se taj dan obilježavala 2. godišnjica postavljanja šatora u Savskoj 66, biskup se osvrnuo i na taj događaj, a posebno se u molitvi prisjetio hrvatske braniteljice Nevenke Topalušić koja je preminula dva dana nakon početka prosvjeda.

U propovijedi biskup je istaknuo da će nas samo Istina osloboditi i da nikad ne susprežemo pred njom.  “Nasljedovati Isusa znači odricati se zla, odricati se svega što nas odvaja od Njega, potrebno je samo zagrliti Istinu. On nas poziva na jedinstvo, ali isto tako i na razlučivanje dobra i zla” između ostalog istaknuo je biskup. Na samom kraju homilije zahvalio je braniteljima na svemu što su učinili za domovinu, ali i za sve što čine i dalje za nju. Poručio im je da zauvijek čuvaju u svom srcu Duha Svetoga, koji ih podiže da mole za one koji nas ne vole i koji nanose drugima zlo, te da se uvijek bore ostvariti u svom životu Kraljevstvo Božje.



Na misi su sudjelovali ministar hrvatskih branitelja gosp. Tomo Medved i general Mladen Markač te 100-postotni hrvatski ratni vojni invalidi, kao i ostali branitelji te njihove obitelji i prijatelji i ostali uvaženi gosti.

Na misi je pjevala Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.


Autorica: Ivana Markić

Photo: Stipe Renić
Ispišite stranicu: