HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.11.2021.

Biskup Šaško krstio peto dijete obitelji Risek i treće dijete obitelji Rinkovec



Na 1. nedjelju došašća, 28. studenoga 2021., u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Mihovljanu pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško krstio je Vita, peto dijete obitelji Risek. Roditelji Dragutin i Željkica imaju još tri sina: Mihaela, Jakova i Davida te kćer Maju. Također, biskup Šaško je krstio i Ivu Rinkovec, treće dijete u obitelji Tomislava i Marije, koji uz Ivu imaju sina Marka i kćer Anu. Zanimljivo je spomenuti da su Vito i Iva nećaci svećenika Branka Riseka, župnika u Zaboku.



Na početku došašća biskup Šaško pozvao je sve okupljene da zastanemo; da razmislimo zašto i kamo se stalno žurimo te da razmotrimo malenost ljudskog bića. Božje kraljevstvo je sve bliže, zato podignimo glave i molimo Božju milost da nam srce ne oteža zbog bojazni, obeshrabrenosti i razočarenja. Trebamo se truditi oko dobrote i pravednosti te otvoriti prostor Bogu koji nam želi biti blizu. Po krštenju petog djeteta jasno vidimo koji je put liječenja naše suvremenosti i našeg hrvatskog naroda. Civilizacija koja ne poštuje dar života ne može biti zdrava ni očekivati boljitak.



Na kraju nam biskup na srce stavlja molitvu kao ohrabrenje na našem životnom putovanju: "Isuse, nemoj još detaljno ni prestrogo gledati naše živote; prati naša nastojanja; pomozi nam da se obnovimo, da bismo živjeli radost Božića. Isuse, kao što gledaš jednu svijeću, da bi taj plamen ojačao, pomozi nam da svakoga dana osjetimo pomak, da se možemo pridići, biti budni u razmatranju tvoje Riječi; da budemo postojani u molitvi, po kojoj ćemo otkriti snagu za djela ljubavi."

Ana Merkaš,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: