HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.04.2017.

Biskup Pozaić krstio peto dijete obitelji Petričević



Pomoćni biskup zagrebački, mons. dr. sc. Valentin Pozaić, na petu korizmenu nedjelju 2. travnja 2017. godine, predvodio je euharistijsko slavlje u Župi sv. Petra ap. u Zaprešiću, te je krstio peto dijete obitelji Petričević.

U crkvi sv. Ivana Krstitelja u koncelebraciji su bili zaprešićki dekan, domaći župnik Ivan Frkonja i prof. Ilija Čabraja. Na početku misnog slavlja u svojim uvodnim riječima biskup Valentin je rekao: „Život je radost i na svaki novi život trebamo gledati radosnog srca i biti zahvalni što ga primamo kao veliki Božji dar“.

U svojoj prigodnoj propovijedi biskup Pozaić se zapitao: „Što je danas normalo i postoji li danas još što je normalno?“ Navodeći primjer jednog oca iz jedne brojne Njemačke obitelji koji u svojoj knjizi „Upomoć ja sam normalan“ iznosi svoja razmišljanja iz vlastitog iskustva gdje mu okolina govori da je nenormalno danas imati četvero djece.



„Normalno je danas izbačeno na rub društva. Ljudi više ne prosuđuju razumno, a ono što je čestito, pošteno, istinoljubivo i pravedno, to danas ne vrijedi“, istaknuo je biskup Pozaić.

Biskup Pozaić je naglasio: „Tko njiše kolijevku, njiše kolijevku svoga naroda. I zato kada pjevamo nad svakom našom zimbelkom, pjevamo lijepa naša budućnost“.

Na kraju svoje propovijedi biskup Pozaić čestitao je ocu Branimiru i majci Vlatki na njihovoj hrabrosti i velikodušnosti što danas krste svoje peto dijete lijepog imena malu Martu i preporučio obitelji Petričević pod zaštitu Bl. Djevice Marije i sv. Josipa čuvara sv. Obitelji i domovine Hrvatske.

Euharistijsko slavlje uveličali su pjesmom župni Mješoviti zbor Sv. Cecilija.


Ilija Nikolić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: