HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.10.2016.

Biskup Pozaić krstio peto dijete obitelji Marić



U nedjelju, 2. listopada, kada Katolička Crkva slavi Anđele čuvare, na euharistijskom slavlju u Župi Bezgrešnoga začeća BDM u Soblincu, mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, krstio je peto dijete u obitelji Marić.

U koncelebraciji su bili vlč. Ivan Lastovčić, upravitelj župe, te fra Mario Jelić, župni vikar Župe Uznesenja BDM u Jajcu.

Mons. Pozaić primijetio je kako su prisutni vjernici u župnoj crkvi u Soblincu danas posebno radosni, zbog velikodušne obiitelji čije peto dijete imena Josip po svetom krštenju ulazi u veliku Božju obitelj, Svetu Crkvu Katoličku u narodu Hrvata.

„Čestitam ovoj obitelji što u ovom vremenu kukavičluka, pošasti smrti i izdaje ideala nosi ponosno i visoko uzdignutu baklju kulture života i civilizacije ljubavi“,  kazao je mons. Pozaić, pomoćni biskup zagrebački.



U svojoj propovijedi napomenuo je kako se često provlači pitanje budućnosti – kome ona pripada? Primijetivši kako se nakon dugih stoljeća, kada je stvoren hrvatski narod i Republika Hrvatska, rađa malo djece, zatvaraju škole i učitelji ostaju bez posla, a mladi masovno odlaze, zaključio je mons. Pozaić kako budućnost pripada onima koji vole, daruju i poštuju život.

„Budućnost pripada onima koji znaju cijeniti veličinu i ljepotu žrtve i ljubavi za novi život, za svoj narod“, rekao je prisutnim župljanima mons. Pozaić, utvrdivši kako onaj koji njiše kolijevku, njiše i budućnost svoga naroda.
               
Na kraju misnoga slavlja, mons. Valentin Pozaić, uručio je u ime Josipa kardinala Bozanića, nadbiskupa zagrebačkoga, poklon obitelji Marić, i to jubilarnu kovanicu iz 2000. godine u iznosu od 25 kuna, s prikazom fetusa kao simbola ljudskog života.

Antonela Zora Rezo
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: