HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.02.2017.

Biskup Pozaić krstio peto dijete obitelji Jurić



U Župi bl. Alojzija Stepinca, Bestovje-Novaki-Rakitje, u nedjelju 19. veljače tijekom svete mise, kršteno je peto dijete, mali Nikola u obitelji Hrvoja i Martine Jurić.

Svetu misu je predvodio mons. Valentin Pozaić, pomoćni zagrebački biskup u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Božidarom Cindorijem.

U pozdravnoj je riječi župnik naglasio vrijednost i radost ovog svečanog trenutka u kojem slavimo život. Dolazak biskupa znak je koliko Crkva pridaje važnosti promicanju života. Ovo je slavlje poticaj i ohrabrenje mladima da se ne boje stupiti u brak i postati roditelji - kazao je vlč. Cindori.


        
U svojoj propovijedi biskup je uputio riječi ohrabrenja obitelji koja krsti dijete, ali se obratio i svima u crkvi uputivši im otvoreni poziv da budu hrabri na tom planu i da promiču život.
        
Roditelji Hrvoje i Martina aktivni su članovi župne zajednice od svoje mladosti: čitači u crkvi, djelatnici župnog Caritasa, članovi župnog pastoralnog vijeća, Hrvoje je izvanredni djelitelj svete pričesti, a stariji sin Andrija vrijedan ministrant.
        
Euharistijsko slavlje uveličali su pjesmom "Stepinčevi mališani", zbor mladih "Gloria" i po prvi puta, novoosnovani zbor roditelja "Sv. Cecilija" u kojem pjeva i majka malenog Nikole, Martina.

Slavlje je nastavljeno u župnoj dvorani za obiteljskim stolom. (BC)
Ispišite stranicu: