HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.04.2019.

Biskup Gorski predvodio sprovodne obrede i misu zadušnicu za preminulog trajnog đakona Krunoslava Kičinbačija

 

Trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije Krunoslav Kičinbači nakon duge i teške bolesti preminuo je na Veliki petak 19. travnja u 65. godini života i 10. godini đakonske službe. Misu zadušnicu i sprovodne obrede predvodio je u srijedu 24. travnja zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski. Na mjesnom groblju Miroševac u Zagrebu uz članove obitelji od ovog dragog i omiljenog đakona oprostio se veliki broj vjernika župe sv. Ivana XXIII., pape svećenici, redovnici, redovnice, subraća u trajnom đakonatu, rodbina i mnogobrojni prijatelji.

U ime trajnih đakona Zagrebačke nadbiskupije od pokojnog đakona Krune oprostio se trajni đakon Miljenko Bošnjak naglasivši kao je đakon Kruno časno i s ljubavlju vršio povjerenu đakonsku službu gdje je i sam često tješio ožalošćene: „On nas danas tješi, da ne živimo bez nade. Već da vjerujemo u Uskrsloga Krista koji jedini može upotpuniti prazninu koja je nastala smrću drage osobe“.



U ime župe obratio se župnik Kristo Brkić podsjetivši na životni put dragoga pokojnika vlč. Krunoslava koji je uz svoju skladnu obitelj imao i svoju drugu obitelj - župnu zajednicu koja ga je voljela. “Kruno je đakonsku službu prihvatio kao poziv, a krasile su ga osobine skromnosti i poslušnosti. U pastoralu se  uvijek nesebično davao, ne samo našoj župnoj zajednici, nego pomažući i svećenicima drugih župa naše Zagrebačke nadbiskupije. Uvijek se rado odazivao kao vjeran suradnik i prijatelj“. Obračajući se supruzi Vlasti, djeci Luki i Maji te unucima Borni i Maxu, župnik Brkić je rekao kako je đakon Kruno bio pravi suprug, otac i djed: „Kruno nas sada gleda odozgo u slavi Uskrsloga kojega je cijeli život vjerno slijedio prolazeći ovom zemljom čineći dobro“.

U župnoj crkvi sv. Ivana XXIII., pape slavljena je zatim misa zadušnica za dušu pokojnog đakona Krunoslava i za utjehu u vjeri onih koji su ga voljeli i poznavali. U uvodnim riječima sprovodne mise biskup Gorski u ime kardinala Josipa Bozanića uputio je izraze sućuti i blizine ožalošćenoj obitelji i cijeloj župnoj zajednici. U propovijedi je biskup Gorski podsjetio kao je vlč. Krunoslav umro na Veliki petak, baš kao i Gospodin Isus kome je više od deset godina vjerno služio u đakonskoj službi.



“Uvijek je bio spreman posluživati kod oltara i koliko mu je to zdravlje dopuštalo u drugim poslovima. Mnoge je u ime Crkve ispratio na vječni počinak moleći za njih Božje milosrđe“, rekao je biskup Gorski. Na kraju svoje propovjedi biskup Gorski zahvalio je u ime Zagrebačke nadbiskupije obitelji preminuloga trajnoga đakona Krunoslava što je omogućila njegovo djelovanje u Crkvi na korist braće i sestara u vjeri koje je vršio odana i vjerna srca, uzorna života i ne iz probitka nego iz ljubavi prema Kristu.

Životopis trajnog đakona vlč. Krunoslava Kičinbačija 

Trajni đakon Krunoslav Kičinbači (krsno ime Mihael) rođen je 29. rujna 1954. u Zagrebu. Od djetinjstva je vezan za župu sv. Mihaela u Dubravi koja će poslije zbog veličine 2001.g. biti podijeljena u četiri župe. U svojoj župi sv. Ivana XXIII., pape bio je suradnik u župi, ministrant i čitač. U kršćanski brak ulazi 1980.g. sa suprugom Vlastom koja ga je u skladnom braku pratila sve do kraja života. Bog im je podario djecu Luku i Maju te unučad Bornu i Maxa.

Kao programer radio je u Ministarstvu obnove i razvoja do mirovine. Nakon dugogodišnjeg ministrantskog i čitačkog staža upisuje 2000.g. Institut za teološku kulturu laika pri KBF-u  u Zagrebu. Cilj teološke naobrazbe bila je i velika želja za trajnim đakonatom, a nakon dovršetka studija postaje aspirant za trajni đakonat 2006.g.

Tijekom formacije biskup gospićko-senjski mons. dr. Mile Bogović ponudio mu je mjesto voditelja Pastoralnog centra Baške Oštarije, što je s radošću prihvatio te 1. studenoga 2007.g., napustivši državnu službu, primljen je kao zaposlenik Gospićko-senjske biskupije. U kandidaturu za trajni đakonat primljen je kao kandidat Gospićko-senjske biskupije. Kao takav primio je i službe lektora i akolite. U službi voditelja spomenutoga Pastoralnog centra ostaje do 28. veljače 2008.g., no uslijed srčanoga infarkta i pogoršanja zdravstvenog stanja, a zbog liječenja i oporavka, vratio se u Zagreb, gdje s obitelji živi od rođenja.

Nakon dugogodišnje priprave zaređen je s još šestoricom kandidata Zagrebačke nadbiskupije za trajnog đakona u zagrebačkoj katedrali 8. prosinca 2008. godine, na svetkovinu Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije. Najveći dio pastoralnog djelovanja proveo je u svojoj župnoj zajednici župe sv. Ivana XXIII., pape.

Župljani zagrebačke župe sv. Ivana XXIII., pape na svojim mrežnim stranicama od svoga dragoga đakona Krune, oprostili su se riječima: „Dobri duh naše župe, otac, suprug, prijatelj, trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije ili jednostavno naš Kruno, napustio nas je u ovozemaljskom životu i prešao Bogu u naručje. U molitvi za dragog nam Krunu i njegovu obitelj, zahvaljujemo Bogu što smo imali prilike živjeti, učiti i odrastati uz ovog skromnog čovjeka. Njegov blagi pogled, topli glas i čvrsta vjera ostat će nam u vječnom sjećanju. Hvala ti Kruno na svemu!“.
Ispišite stranicu: