HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.04.2022.

Biskup Gorski krstio šesto dijete obitelji Klarić

U župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica - Voltino u Zagrebu u nedjelju 3. travnja župna zajednica svjedočila je krštenju Jakova, šestog djeteta obitelji Klarić.



U prisutnosti braće i sestara, članova obitelji malenog krštenika te cijele župne zajednice svečano misno slavlje i obred krštenja predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. U duhu misnih čitanja pete korizmene nedjelje, mons. Gorski upozorio je na vječnu i nepromjenjivu istinu da čovjeka ne može opravdati niti ga učiniti boljim ni Zakon ni ljudski propisi već samo Božja ljubav i milosrđe.

Roditelji malenog Jakova, Irena i Bernard, članovi katoličke zajednice Neokatekumenskog Puta crpe duhovnu snagu na najvećem blagu Crkve – sv. Pismu i Euharistiji – živeći u otvorenosti životu i Duhu Svetom.


 
Krštenje novih članova uvijek su velik događaj i blagoslov našoj župi koji unosi nadu i omogućuje svima nama da se sjetimo svoga krštenja i tako na neki način obnovimo i učvrstimo svoju krsnu vjeru i zamolimo Boga da nas ojača i učvrsti. Obitelji s petero i šestero djece snažan su poticaj i drugim obiteljima da se odluče na brojnije potomstvo za dobrobit župe, grada Zagreba, ali i domovine Hrvatske.  
 
dr. sc. Andrea Horić,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: