HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.04.2023.

Biskup Gorski krstio peto dijete obitelji Jelavić

Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski predvodio je misno slavlje na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja u Župi bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu tijekom kojeg je, kao delegat zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, krstio Josipa, peto dijete obitelji Marka i Josipe Jelavić. 



U svojoj propovijedi mons. Gorski razložio je razloge naše vjere u uskrsnuće te je istaknuo kako je događaj Uskrsa temelj naše vjere.

Na kraju misnog slavlja domaći župnik vlč. Filip Pavlović izrekao je riječi zahvale biskupu Gorskom te je rekao kako je župa Lupoglav mala župa otvorena životu. Biskupa Miju je tom prigodom zamolio za molitvu za ovu župu koja ove godine slavi 700. obljetnicu rođenja za nebo zaštitnika župe blaženog Augustina Kažotića, a posebice za molitvu za nova duhovna zvanja iz župe.



Kao zaključak slavlja biskup Gorski rekao je da već odavno nije vidio toliko djece na svetoj misi te je potaknuo roditelje da redovito sa svojom djecom dolaze na misno slavlje.



Nakon misnog slavlja biskup Gorski i župnik Pavlović čestitali su obitelji Jelavić i uručili dar za obitelj. Nakon toga ministranti su izrazili želju da s biskupom Mijom naprave zajedničku fotografiju ispred kapelice Kraljice mira. 

vlč. Filip Pavlović
Ispišite stranicu: