HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.05.2016.

Biskup Gorski krstio peto dijete obitelji Bošković



Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski krstio je u nedjelju 22. svibnja na svetkovinu Presvetog Trojstva u Župi bl. Ivana Merza u Zagrebu, malog Filipa, peto dijete obitelji Glorije i Ivana Bošković.

Krštenje je održano tijekom svečanog euharistijskog slavlja koje je predvodio biskup Gorski uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Darka Bručića Pavuka.

Nakon što je pozdravio roditelje i čestitao im, biskup je rekao kako je lijepo biti u zajednici kad se događaju lijepe stvari a ovakav događaj budi nadu.

U propovijedi je istaknuo da nas je Bog stvorio na svoju sliku i priliku i kako Bog djeluje kroz zajednicu: Otac, Sin i Duh Sveti u kojoj je glavni odnos Ljubav. Tako je i obitelj slika Presvetog Trojstva u kojoj se svatko od članova osjeća kao najvažniji član.



Bog se brine za svakog čovjeka. Presveto Trojstvo djeluje na nas ako mu to dopustimo, a to nam daje sigurnost i mir. Tako odgojite Filipa, da ima ispravnu sliku Boga u sebi i kroz nju djeluje kroz život - poručio je biskup roditeljima, kojima je prije završetka euharistijskog slavlja uručio i prigodne darove, te im čestitao na hrabrosti i provođenju vjere u život.

Bračni par Bošković imaju još Dominika (12), Andriju (10), Klaru (7) i Toma (3).

Na kraju je župnik, vlč. Bručić Pavuk zahvalio biskupu Gorskom na dolasku i podjeli sakramenta krštenja te je izrazio radost što je župna zajednica dobila novog člana.


Sanda Dinarina Mladić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: