HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.08.2021.

Apostolski nuncij u RH hodočastio svetom Josipu i blaženom Alojziju Stepincu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua je u subotu 21. kolovoza kao hodočasnik posjetio Nacionalno svetište svetog Josipa te župe Krašić, Oštrc i Gornje Prekrižje.

U zajedništvu s njime hodočastili su tajnik Apostolske nuncijature u Zagrebu vlč. Alfred Rayan D’Souza i svećenik vlč. Vital Otchi, koji se nalazi na praksi u Nuncijaturi, a rodom je iz Obale Bjelokosti.



U Godini svetog Josipa svećenici i nuncij najprije su posjetili Nacionalno svetište sv. Josipa, gdje ih je dočekao rektor mons. Antun Sente, ml. koji je visoke goste upoznao sa životom svetišta u Josipovoj godini.

Nakon molitve u Josipovom svetištu apostolski nuncij i njegovi suradnici uputili su se prema Krašiću, gdje ih je dočekao vlč. Ivan Vučak, krašićki župnik.



Nakon molitve pred relikvijom bl. Alojzija Stepinca u Krašiću apostolski nuncij posjetio je župu Pribić, crkvu krštenja kardinala Franje Kuharića, zatim župu Oštrc, crkvu svete Marije Magdalene, crkvu Uznesenja BDM na nebo u Sošicama, kao i grkokatoličku župnu crkvu svetog Petra i Pavla u Sošicama.



Mons. Lingua uputio se i do jame Jazovka, gdje je izrekao kratku molitvu za sve žrtve bačene u jamu, odakle je putovanje nastavio do Sopotskog slapa.

Krašićki župnik vlč. Vučak visoke je goste odveo na susret s mons. Nikolom Kekićem, križevačkim vladikom u miru, gdje su posjetili samostan časnih sestara Bazilijanki u Sošicama.



Također, nuncij je posjetio i crkvu Uzvišenja svetog Križa u Loviću Prekriškome, od koje se prostire prekrasan pogled na znatan dio Hrvatske. Tom su prilikom posjetili i Jezerine, gdje su razgledali rodnu kuću mons. Jurja Jezerinca, vojnog ordinarija u miru.

mons. Antun Sente, ml. 
 
Ispišite stranicu: