HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.12.2016.

Adventska duhovna obnova za članove župnih vijeća župa Krapinskog dekanata



U subotu, 3. prosinca 2016. godine oko tridesetak članova župnih vijeća iz župa Krapinskog dekanata okupilo se u pastoralnoj dvorani župe sv. Nikole biskupa u Krapini na adventsku duhovnu obnovu. Voditelj duhovne obnove je bio vlč. Vlado Razum duhovnik bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Središnja tema je bila “Pripravite put Gospodinu”, a obuhvaćala je teme svijesti vlastitog identiteta, novu liturgijsku godinu kao ponudu nove šanse, uronjenost u otajstvo, vjernička vjerodostojnost.



Posebno je istaknuo Isusov život kao model života koji bi trebao nasljedovati svaki vjernik. Po uzoru na Isusa vjernik bi trebao biti: dobar čovjek – krepostan (ispunjen bogoslovnim krepostima vjere, ufanja i ljubavi te razborit, pravedan, jak i umjeren); Božji čovjek – čovjek molitve, razmatranja i sakramentalnog života; čovjek Crkve – zaljubljenik u Crkvu; čovjek koji živi u svijetu i za svijet – idite po svem svijetu … a to je zadaća koju nam je Isus dao.

"Imamo li hrabrosti stati pred ogledalo i postaviti si pitanja: tko sam zapravo ja? Jesam li dobar čovjek? Božji čovjek? Jesam li čovjek Crkve? Što Isuse Ti kažeš kakav sam ja? Po nama Gospodin želi doći do ljudi, upravo i kroz našu odgovornost koju imamo kao župni vijećnici.  Potrebno je ući u pustinju da bi postao glas koji viče: pripravite put Gospodinu, poravnajte mu staze", rekao je vlč. Razum.

U nastavku je istaknuo "da je pred nama intenzivno razdoblje u godini za koje se treba dobro duhovno pripremiti kako bi se mogla u punini ostvarivati služba na koju smo pozvani da je vršimo odgovorno, savjesno i u skladu sa svojim poslanjem. Ne smijemo se pritom zadovoljiti s površnošću, nego morami težiti dubinama kako bismo mogli svjedočiti i živjeti pravu Istinu te druge dovoditi do Boga, do Isusa. Najvažnije od svega je da budemo bolji ljudi, predani Duhu Božjem i da živimo za druge".


Darko Fiket,
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: