HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.10.2022.

77 volontera pomagalo korisnike Caritasa u sklopu projekta „72 sata bez kompromisa“

Radost, pjesma i dobrota ispunili su, 14. i 15. listopada, prostore na 7 lokacija Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u kojima je 77 volontera sudjelovalo u aktivnostima, igri i druženju s korisnicima zagrebačkog Caritasa.



S najmlađim korisnicima Kuće Ljubavi volonteri su se družili i igrali, s korisnicima Kuće sv. Franje posjetili su Muzej čokolade, uljepšali su i osvježili prostorije u Prihvatilištu za beskućnike, Kući za mlade i Kući za zbrinjavanje djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“. Darovima, druženjem i zabavom u Amazingi - najvećem obiteljskom centru za zabavu i druženje u Hrvatskoj, obradovali su djecu obitelji slabijeg ekonomskog stanja. Svima njima u ime korisnika Caritas iskreno zahvaljuje i raduje se nastavku suradnje.



Projekt 72 sata bez kompromisa organizira se u deset europskih zemalja a u Hrvatskoj okuplja mlade od 2014. u organizaciji Studentskog katoličkog centra Palma. Cilj projekta je promovirati volontiranje među mladima, potaknuti ih da budu pokretači promjena u lokalnoj zajednici i pokazati kako se zajedničkim snagama mogu dogoditi brojna poboljšanja kvalitete života ranjivih skupina u društvu.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: