HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.01.2020.

54 godine Župnoga lista Karlovca i okolice

O Božiću je izašao novi dvobroj Župnog lista Karlovac i okolice koji izlazi već 54 godinu te na svojim stranicama sažima i čuva događaje iz života vjernika grada Karlovca i okolice.

Prve su stranice ispunjene izvještajima o događajima povodom pedesete obljetnice Župe Sveta Tri Kralja, dok na sljedećim stranica uredništvo Župnog lista donosi vijesti iz Karlovačkog dekanata koje nadilaze župnu razinu.

S obzirom na to da se u gradu Karlovcu nalazi Nacionalno svetište svetog Josipa, zaštitnika grada Karlovca, Karlovačke županije i Hrvatske, jedna rubrika lista posvećena je upravo proslavama Josipovskih slavlja i Josipovim hodočasnicima. Osim što je naša domovina stavljena pod zaštitu svetoga Josipa, taj djevičanski otac Isusa Krista zaštitnik je cijele Crkve, kao i mnogih zemalja, među kojima je i Belgija, u čijem se glavnom gradu nalaze i središnje institucije Europske unije. Predstavnici Nacionalnog svetišta posjetili su spomenute institucije o čemu se može pročitati u putopisu kojeg donosi Župni list.

Zanimljiv je i tekst o mladima grada Karlovca okupljenima u zajednicu koju prozvaše ZAMAK (Zajednica mladih katolika) Karlovac. Upravo su oni bili nositelji međunarodne volonterske akcije „72 sata bez kompromisa” koja je donijela mnoge osmijehe na lica potrebnih, a po prvi je put ostvarena u gradu Karlovcu. Slijede kratki prikazi župnih aktivnosti te kulturni događaji koje organiziraju župe grada Karlovca.

Župni list uređuju karlovački župnici sa svojim suradnicima, a njegov glavni urednik je mons. Antun Sente, nasljednik mons. Marijana Radanovića ga je davne 1965.pokrenuo.

Na 150 stranica s mnoštvo fotografija Župni list već pedeset i četiri godine nosi život Crkve karlovačke. Izašli dvobroj koji se može nabaviti u svim Župama grada Karlovca također tome svjedoči.

mons. Antun Sente, ml., rektor
Ispišite stranicu: