HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.06.2010.

42. hodočašće bolesnih, starih i nemoćnih osoba te medicinskog osoblja grada Zagreba u Mariju Bistricu

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s rektorom svetišta Majke Božje Bistričke vlč. Zlatkom Korenom dana 12. lipnja 2010 godine organizira 42. hodočašće bolesnih, starih i nemoćnih osoba te medicinskog osoblja grada Zagreba u hrvatsko nacionalno svetište u Mariji Bistrici.

Misno slavlje, tijekom kojega će se podijeliti sakrament bolesničkog pomazanja, počet će u 11 sati, a predvodit će ga i propovijedati mons. Ivica Kecerin, župnik Župe Pohoda Bl. Djevice Marije na Dolcu u Zagrebu. Tijekom svete mise na raspolaganju će biti svećenici za svetu ispovijed.

U 14 sati održat će se pobožnost križnoga puta u cintoru bistričkog svetišta, nakon kojega će se podijeliti blagoslov s Presvetim.

Caritas poziva gospodu župnike i upravitelje župa Grada Zagreba da omoguće bolesnim, starim i nemoćnim članovim njihovih župnih zajednica sudjelovanje na ovom tradicionalnom hodošaću tako da im osiguraju organizirani prijevoz.

Više informacija o hodošašću zainteresirani mogu dobiti od Draženke Purić na broj telefona 3457-175 ili mobitela 095 905 9362.

www.czn.hr

Ispišite stranicu: