HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.07.2017.

126. hodočašće župe Gračani na Mariju Bistricu



U subotu i nedjelju, 8. i 9. srpnja 2017. godine, 126. godinu za redom, mi župljani iz župe sv. Mihaela u Gračanima hodočastili smo na Mariju Bistricu u zajedništvu sa župljanima susjednih Bešića i Remeta. U subotu nakon jutarnje mise u župnoj crkvi, hodočasnici pješaci krenuli su na put dug 28 km, noseći Majci svoje zahvale, želje i molitve. U ulasku u svetište u procesiji je bilo 500 hodočasnika. Nakon odmora i okrijepe, bila je prilika za sv. Ispovijed, a  u 18 sati smo imali misu i nakon nje križni put na Kalavariji.

U nedjelju 9. srpnja stigli su i ostali hodočasnici autobusima i vlastitim automobilima. Program je započeo zavjetnom misom koju je predvodio remetski župnik o. Antonio-Mario Čirko, propovjedao naš župnik fra Mirko Kralj, a pjevanje su predvodili združeni zborovi Remeta i Gračana (župni zbor iz Remeta i HSPD „Podgorac“ iz Gračana).

U 9 sati je bila svečana procesija u narodnjim nošnjama, a u podne smo ispratili naše hodočasnike - pješake na povratak u Zagreb, te ih dočekali u Gračanima uz okrijepu. Bila su to dva dana ispunjena iskrenom pobožnošću, zajedništvom i istinskom radošću. Dva dana koja obnavljaju našu vjeru i daju snagu koja nas nosi kroz cijelu godinu, do novog, 127. zavjetnog hodočašća. (Z.Č.)
Ispišite stranicu: