"Žive jaslice" u Zaprešiću

26.12.2012.

 

 

Udruga "Stepinčeva oaza mira" u suradnji sa Župom sv. Petra ap. iz Zaprešića uprizorit će po četvrti put za redom "Žive jaslice" 26. i 27. prosinca u našemu gradu. Žive jaslice za razliku od prošlih bit će obučene u jedno novo ruho s novim scenarijem.
Predstavu su osmisli vjeroučitelj Ilija Nikolić i dr. Mate Žaja. Ove će godine prikaz trajati nešto duže nego prošle godine. Predstava "Radosna vijest u Zaprešiću" osmišljena je kroz sedam činova: život betlehemski pastira pri noćnom čuvanju ovaca, Marijino i Josipovo traženje smještaja u Betlehemu te odbijanje nekoliko vlasnika prenoćišta. Vrhunac ove predstave svakako je rođenje Spasitelja svijeta u skromnoj betlehemskoj štalici. Bit će uprizoren dolazak tri mudraca s Istoka i susret s Herodom do njihovog pronalaska malog Isusa u betlehemskoj štalici.
Ove godine u projekt "Živih jaslica" uključeno je puno više ljudi; od djece, mladih, nekoliko bračnih parova i cijelih obitelji. Probe su počele krajem mjeseca studenoga, a svi sudionici u večernjim satima marljivo vježbaju dva do tri puta tjedno kako bi sve bilo spremno. U ovaj hvalevrijedan projekt uključeno je sedamdesetak osoba. Ovogodišnje Žive jaslice bit će kao i prošle godine uz našu Crkvu sv. Ivana Krstitelja gdje su naši župljani počeli s izgradnjom zaprešićkog Betlehema. Lijep Božićni ugođaj dat će ženska pjevačka skupina "IVANČICE" Kulturno- umjetničkog društva Kupljenovo i tamburaški zbor "GAJ"- Zaprešić. Svetu obitelj prvi dan 26.12. uprizorit će obitelj Tomac, a drugi dan 27.12. obitelj Arapović.
Predprogram počinje u 17:30 sati, a sama predstava prvi i drugi dan u 18:00 sati. Glavni pokrovitelji ovogodišnjih "Živih jaslica" su Grad Zaprešić i Turistička zajednica grada Zaprešića. Novčani prilog kojega svake godine malenom Isusu daruju mnogi posjetitelji bit će namijenjen siromašnim i potrebitim obiteljima. Vodstvo Udruge "Stepinčeve oaze mira" zahvaljuje svim sudionicima i dobročiniteljima što su za pripremu ovogodišnjih "Živih jaslica" darovali svoje vrijeme i ljubav kako bi Božić punim svjetlom zasjao u našem gradu Zaprešiću.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr