HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.09.2023.

Predstavljanje srebrnog lika MB od Kamenitih vrata za Betlehem

Blagdan Male Gospe obilježit će se u kapelici Majke Božje od Kamenitih vrata u petak 8. rujna 2023. u 8.15 sati. Jutarnje misno slavlje predvodit će fra Tomislav Glavnik, koordinator izgradnje kapele Hrvatskih svetaca i blaženika na Betlehemskim poljanama.

Prema projektu unutarnjeg uređenja prihvaćeno je da lik Majke Božje od Kamenitih vrata kao zaštitnice glavnog grada Zagreba bude postavljen u reljefnu skulpturalnu draperiju koja će krasiti zidove hrvatske kapele u Betlehemu. Repliku lika Majke Božje od Kamenitih vrata u srebru i poludragom kamenju izveo je prof. Hrvoje Ljubić uz suradnju Borisa Pokosa. Srebro i poludrago kamenje dar su vjernika iz Janjeva, koji su se uz druge dobročinitelje ugradili u unutarnje uređenje kapele u Betlehemu.

Radovi na kapeli hrvatskih svetaca i blaženika privode se kraju, kako bi kapela bila spremna za svečano otvorenje i blagoslov, koji će biti 8. studenoga 2023. godine. Dolazak na otvorenje betlehemske kapele dosad je potvrdilo oko 1000 hodočasnika iz Domovine i svijeta.
 
Srebrni lik Majke Božje od Kamenitih vrata bit će izložen posjetiteljima tijekom cijelog dana na Kamenitim vratima. 

Ispišite stranicu: