HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.06.2011.

Zahvalnica u zagrebačkoj katedrali na kraju 342. akademske godine

Misu zahvalnicu na kraju 342. akademske godine 2010./2011. u zagrebačkoj katedrali u četvrtak 9. lipnja predvodio je zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić. U koncelebraciji su bili dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. Josip Oslić i dekan Filozofskog fakulteta Družbe Isusove dr. Ivan Šestak te profesori obaju fakulteta, kao i svećenici koji sudjeluju u studentskom pastoralu.

U homiliji se biskup Pozaić osvrnuo na pohod pape Benedikta XVI. te podsjetio na jedinstveno ozračje koje se spontano stvaralo, gdje god se Sveti Otac pojavio afirmiralo je dobro i nadu.

"Kod svake mise nakon molitve prinosnih darova čujemo poziv 'valu dajmo Gospodinu Bogu našemu' i 'dostojno je i pravedno'. Dostojno je i pravedno i časno zahvaljivati. Tako se pridružujemo najljepšoj zahvali, zahvali duše Blažene Djevice Marije 'Veliča duša moja Gospodina'", rekao je biskup Pozaić.

U tijeku mise molilo se za proteklu akademsku godinu, posebno za apsolvente koji se nalaze pred novim životnim izazovima, kao i za sve preminule članove zagrebačke sveučilišne zajednice. Misa je bila prigoda zahvaliti i za pohod pape Benedikta XVI., a posebno za susret s mladima u kojemu su sudjelovali i mnogobrojni studenti.

Na kraju mise biskup Pozaić još je jednom podsjetio da je zahvala znak plemenite duše i raspoloženje za primanje novih darova.

Misno slavlje pjevanjem su uveličali studenti Instituta za crkvenu glazbu "Albe Vidaković" KBF-a. Uz studente i profesore, misi je nazočio i rektor Sveučilišta u Zagrebu dr. Aleksa Bjeliš. (ika / gk)

Ispišite stranicu: