Fotogalerije

Svetkovina Isusova rođenja

Draga braćo i sestre, zastanimo još jednom pred evanđeoskim riječima koje predstavljaju Isusa Krista, Božju Riječ: »Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa« (Iv 1,3). Kao Crkva, kao dionici mističnoga tijela Kristova, mi smo i dionici tog Božjeg sve. Pozvani smo da Bog u ovome svijetu djeluje po nama. I zato baš na Božić, na Svetkovinu kada se Bog rođenjem svojega Sina uključio u izgradnju svijeta po mjeri čovjeka kao djeteta Božjega, potvrdimo i pojedinačno i zajednički to naše poslanje i odgovornost za svijet u kojem živimo. Crkva se ne smije isključiti, i uz neprestanu karitativnu blizinu s najpotrebnijima, ne smije odustati od svojega doprinosa u izgradnji boljega društva. Time, usuđujem se reći, uvodi božićnu snagu u naš prostor, osobito po mladim vjernicima.
25.12.2014.

Misa polnoćka

„Braćo i sestre, ove noći snažnije no ikada osjećamo koliko nas Bog voli, jer za nas i među nama posta Emanuel – Bog s nama“, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći misu polnoćku u zagrebačkoj katedrali.
25.12.2014.

Kardinal Bozanić posjetio hrvatske branitelje u Savskoj

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je u srijedu 24. prosinca 2014. godine hrvatske branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja. U svom obraćanju braniteljima, Kardinal je istaknuo da je upravo na Badnjak htio biti s njima kako bi im posvjedočio svoje i zajedništvo Crkve u hrvatskom narodu s njima prenijevši im pozdrave svih biskupa.
24.12.2014.

Postavljanje u službu lektorata i akolitata i adventska duhovna obnova

Požeški biskup mons. Antun Škvorčević u službu lektora postavio 18 bogoslova, a u službu akolita 14 bogoslova iz različitih biskupija.
15.12.2014.

Misa za hrvatske obitelji

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u petak, 12. prosinca u zagrebačkoj katedrali euharistijsko slavlje za sve hrvatske obitelji.
15.12.2014.

Otvorenje Godine posvećenog života u Zagrebačkoj nadbiskupiji

„Večeras na osobit način u našoj sredini pozdravljam naše redovnike, redovnice i sve osobe posvećenog života. Lijepo vas je vidjeti ovdje. Ovo je bogatstvo naše Crkve“, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predvodeći u nedjelju, 14. prosinca euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali prigodom službenog otvorenja Godine posvećenog života u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
14.12.2014.

Treća izvanredna Biskupska sinoda

Treća izvanredna Biskupska sinoda na temu „Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu evangelizacije“ koja se održala od 5. do 19. listopada 2014. godine u Rimu.
10.12.2014.

Susret župnih medijskih suradnika Tiskovnog ureda

Prvi susret župnih medijskih suradnika Tiskovnog ureda u novoj pastoralnoj godini održan je u subotu, 22. studenog u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.
26.11.2014.

Akademija Srce i riječ za Vukovar

Akademija "Srce i riječ za Vukovar" održana je 20. studenoga u prepunoj dvorani "Vijenac" u organizaciji bogoslova i odgojitelja Nadbiskupskoga bogoslovnoga sjemeništa u Zagrebu.
25.11.2014.

Holywin 2014

Više od osamsto mladih i ove je godine u predvečerje uoči svetkovine Svih Svetih prepoznalo svoj poziv na svetost okupivši se na misnom bdjenju u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati.
3.11.2014.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr