Fotogalerije

Susret župnih medijskih djelatnika Zagrebačke nadbiskupije

Bio je to prvi susret župnih suradnika Zagrebačke nadbiskupije u pastoralu korištenjem sredstava društvenih komunikacija kojemu je nazočio i nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.
Lokacija: Zagreb, Nadbiskupijski pastoralni institut
18.12.2010.

Susret nadbiskupa zagrebačkoga kardinala Josipa Bozanića s maturantima

"Dragi mladi, radostan sam što sam s vama! Ne bojte se, jer vaša mladost i ljubav mogu pobijediti svaki strah!" - riječi su to kojima je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić pozdravio maturante na zajedničkom susretu u crkvi Sv. Mati Slobode u srijedu 27. listopada 2010. godine.
Lokacija: Crkva Sv. Mati Slobode, Zagreb
27.10.2010.

Misa prigodom 120. obljetnice osnutka Družbe sestara Služavki maloga Isusa

Prigodom 120. obljetnice postojanja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju 24. listopada 2010. godine u 18 sati euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali. U misnom slavlju su uz kardinala Bozanića suslavili vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, nunciji u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hecegovini mons. Mario Roberto Cassari i mons. Alessandro D'Errico, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Juraj Jezerinac, bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak te mnogobrojni svećenici.
Lokacija: Zagreb, katedrala
24.10.2010.

Otvorenje XLI. plenarnog zasjedanja HBK

Biskupi će se osvrnuti na zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), održano u Zagrebu, te će se baviti mnogim važnim pitanjima za Crkvu u Hrvatskoj, između ostaloga: Prilogom Dokumentu "Svećenička formacija" ili "Ratio fundamentalis nationalis Croatiae - Ratio studiorum"; Danom obitelji koji će se održati sljedeće 2011. godine; Dokumentom Vijeća za laike o Kristovim vjernicima laicima; Katoličkim socijalnim tjednom.
Lokacija: Dom pastoralnih susreta u Lovranu
19.10.2010.

Misno slavlje i zaziv Duha Svetoga na početku nove akademske godine 2010./2011.

Kardinal Bozanić sveučilištarcima: "Ne smijemo biti obeshrabreni. Upravo su znanstvene, odgojne i obrazovne institucije mjesta na kojima se naslućuje važnost temelja i vrjednovanje oslonaca. Za nas, vjernike, konačni je oslonac Bog i njegova ljubav u Isusu Kristu, u Mudrosti koja nam je otvorila vrata vječnosti, pobijedivši najveću nesigurnost – smrt."
Lokacija: Zagreb, Katedrala
14.10.2010.

Otvorenje oratorija u Dugoj Resi

Oratorij je još davno (kod sv. Filipa Nerija, a kasnije kod Salezijanaca) zamišljen kao kvalitetno provedeno vrijeme za djecu i mlade uz Crkvu! U oratoriju se uz neku određenu priču pruža prilika da se na indirektan način uz igru, ples, animaciju, kreativne radionice, banseve pruži određeni sadržaj istine vjere. Ove godine zamišljen je oratorij kao Indijansko vrijeme…u kojem će se pokušati približiti pravilan odnos prema prirodi, ljudima, Bogu!
Lokacija: Rkt župa bl. Alojzija Stepinca, Duga Resa
11.10.2010.

Završna proslava 50. obljetnice mučeničke smrti bl. Alojzija Stepinca

Svečano misno slavlje prigodom 12 obljetnice beatifikacije bl. A. Stepinca i završne proslave 50. obljetnice njegove smrti te Plenarnog zasjedanja CCEE-a
Lokacija: Zagreb, Katedrala
3.10.2010.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr