HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.12.2013.

„Žao mi je naroda“Vlč. Ivan Valentić, kapelan župe Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji predvodio je ovogodišnju adventsku duhovnu obnovu za djelatnike Caritasa.
 
Između brojnih aktivnosti i obveza u predbožićno vrijeme više od šezdeset djelatnika Caritasa pronašlo je 10. prosinca oazu mira u crkvi sv. Martina u Vlaškoj ulici. Osluškujući poticajne riječi vlč. Ivana zahvalili su Bogu na daru služenja bližnjem u nevolji a u zajedničkom euharistijskom slavlju potražili su snagu za daljnji rad.
 
Potičući djelatnike na suosjećanje sa svojim narodom te konkretnu pomoć, duhovnik se poslužio Isusovim primjerom kada je s dvije ribice i pet kruhova nahranio silno mnoštvo.
 
»Žao mi je naroda«, Isusove su riječi koje je uputio učenicima dajući im nalog da se pobrinu za umorne i izgladnjele ljude. Iste te riječi Isus upućuje danas svakom od nas, a na poseban način djelatnicima Caritasa. Međutim, da bi se čudo moglo dogoditi, da bi se drugom moglo pomoći, potrebno se povući u osamu, osluškivati Božju riječ. Tek nakon toga, na Božji dlan treba položiti ono što imamo a Bog će učiniti da bude dovoljno za sve. (CZN)
Ispišite stranicu: