HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.12.2014.

Zagrebački bogoslovi posjetili Župu sv. Petra ap. u ZaprešićuU petak, 19. prosinca, sedmorica bogoslova Nadbiskupijskog sjemeništa iz Zagreba svojim su dolaskom uljepšali sv. misu zornicu koju je predvodio župni vikar Boris Jozić u novoj crkvi sv. Ivana Krstitelja.

Uz domaćeg bogoslova Marka Čolaka, bogoslovi pete godine Damir Burlić, Marinko Golek, Robert Jakica, Ivan Lukić, Ivan Petrović i Robi Sekavčnik sudjelovali su kod čitanja Božje riječi, pjevanja prigodnog psalma, dijeljenja sv. pričesti i ministriranja.

U kratkoj propovijedi župni vikar Jozić tumačeći prvo čitanje iz knjige Sudaca o pozivu suca Samsona istaknuo je da je svaki ovaj bogoslov također već od majčine utrobe pozvan u službu Gospodnju.

„Dragi župljani, ali i svaki vjernik kršćanin ima svoj osobni poziv od Gospodina kako bi ispunio volju Božju u svom životu“, naglasio je župni vikar Boris.

Na kraju sv. mise župni vikar Jozić zahvalio je bogoslovima što su svojim dolaskom uljepšali ovu sv. misu zornicu te pozvao vjernike da mole za njihov put prema svećeništvu. Bogoslovi su zajedno s vjernim pukom izmolili i molitvu za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.
                                                                                                                             

Ilija Nikolić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: