Vatikan: Papa primio u audijenciju protagoniste asiškoga skupa

29.10.2011.

slika

Papa Benedikt XVI. primio je u petak 28. listopada u Vatikanu vjerske poglavare koji su zajedno s njim sudjelovali na molitvenom skupu u Asizu kako bi im zahvalio na druženju u tijeku Dana promišljanja, dijaloga i molitve za pravdu i mir u svijetu prethodnoga dana u gradu sv. Franje.

Dan nakon molitvenoga dana u Asizu, protagonisti asiškoga skupa ponovno su se s Papom susreli u dvorani sv. Klementa u Vatikanu.

Papa je zahvalio za bratsku prisutnost kršćanske braće i sestara, i predstavnika hebrejskog naroda, nama, kako je rekao, posebice bliskog, kao i svima "časnim predstavnicima svjetskih religija" i onima koji ne slijede ni jednu vjersku tradiciju ali su zauzeti u traženju istine a željeli su sudjelovati u hodočašću kao znaku njihove dobre volje za izgradnju boljega svijeta.

Takvi su susreti, nastavio je Papa, izvanredni i rijetki, ali su također živo očitovanje činjenice da osobe različitih vjerskih tradicija svaki dan u cijelom svijetu zajedno žive i rade u skladu. A zacijelo je za mir važno to da se brojni muškarci i žene, nadahnuti na svojim najdubljim uvjerenjima, trse raditi za dobrobit ljudske obitelji, ustvrdio je Papa, dodavši kako je siguran da je jučerašnji asiški susret očitovao iskrenu i zajedničku želju da se pridonese dobru svih ljudskih bića te da to i drugi imaju dijeliti. Neka se nastavi razvijati prijateljstvo među sljedbenicima religija u svijetu i s muškarcima i ženama dobre volje, zaključio je Benedikt XVI. (radio vatikan / ika / gk).

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr