U Karlovac stigla pomoć Dubrovčana za poplavljene

23.12.2014.U nedjelju 21. prosinca oko 23 sata u Karlovac je stigao kamion s humanitarnom pomoći iz Dubrovnika, koja je preuzeta u Vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva »Orlovac«.


U dvodnevnoj akciji »Podijelimo radost Božića«, koju su organizirali Vijeće za mlade, Vijeće za život i obitelj, Caritas Dubrovačke biskupije, Hrvatsko katoličko liječničko društvo i HKD Napredak Dubrovnik, za stradale u poplavama na području Grada Karlovca prikupljeno je oko 800 obiteljskih paketa.
 
U brzoj akciji istovara, a zatim i sortiranja humanitarne pomoći, uz vjernike Župe Sveta Tri Kralja, Karlovac - Banija i župnika vlč. Duju Kurtovića te presjednika MO Orlovac gdina Josipa Obranovića, sudjelovali su članovi HVIDRA-e, zatim predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Grada Karlovca, predstavnici Centra za beskućnike na Gazi i volonteri iz župe Presvetog Trojstva.
 
Oko 7 tona humanitarne pomoći, uglavnom prehrambenih i higijenskih proizvoda, bit će podijeljeno do Božića stradalima od poplava ali i drugim potrebitim obiteljima na području Kalovačkog dekanata, doznajemo od zamjenika voditelja Caritasa Župe Sveta Tri Kralja gospodina Saše Koseca.

U ime svih potrebitih do kojih će stići ovaj lijepi znak bratske ljubavi s juga Domovine, velečasni Kurtović srdačno je zahvalio svim darovateljima i volonterima koji su se uključili u akciju »Podijelimo radost Božića« te organizatorima akcije.
 
Ovom prilikom župnik Kurtović istaknuo je solidarnost svojih župljana, karlovačkih župa te ustanova i organizacija koje skrbe za potrebite na području Grada Karlovca. Njihova složnost pokazala se i prilikom istovara humanitarne pomoći iz Dubrovnika te rada na sortiranju artikala nakon okrijepe ukusnim grahom, kojim je pedesetak volontera u svojim prostorijama počastio DVD »Orlovac«.

Stjepan Moškatelo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr