HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.12.2014.

Treći dan duhovne priprave u SoblincuNa pučkoj svetoj misi u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Soblincu, na drugu nedjelju Došašća, 7. prosinca 2014., obilježen je i treći dan duhovne priprave uoči blagdana Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije.

Svetu misu predvodio je dr. Mislav Kutleša, profesor na Katoličko-bogoslovnom fakultetu i prefekt u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, a pjevanjem je animirao Bogoslovski oktet.Kroz propovijed, dr. Kutleša je župljanima dočarao Evanđelje po Marku te im je upravo uz pomoć nedjeljnog Evanđelja približio i vrijeme pisanja evanđelja. Također, dr. Kutleša pružio je i usporedbu Markova i Matejeva Evanđelja, stavljajući pred prisutne župljane i kontekst pisanja evanđelja.

Naglašavajući kako Marko i Matej počinju svoje Evanđelje, vidi se razlika kome je Evanđelje upućeno, a s time i kako se ono odnosi na današnji kontekst.

„…Evo, ja šaljem pred tobom svoga glasnika da ti pripravi put; glas jednoga koji viče u pustinji: Pripravite put Gospodnji, poravnajte mu staze', pojavi se Ivan Krstitelj u pustinji, propovijedajući krštenje u znak obraćenja za oproštenje grijeha.“


Antonela Zora Rezo
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Podijelite na: