Svečanim akademskim činom započela nastava na Studiju medicine HKS-a

27.9.2021.Svečanim akademskim činom u ponedjeljak 27. rujna u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta započela je nastava za prvu generaciju studenata na Medicinskom fakultetu Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Događaju je prisustvovao Veliki kancelar HKS-a zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je tom prigodom uputio pozdravnu riječ u kojoj je istaknuo kako s posebnim osjećajem može reći da na Hrvatskome katoličkom sveučilištu započinje Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina.
 "Fakultet medicine na ovome Sveučilištu ne može zanemariti ključnu usmjerenost koja je kršćanski solidarna, empatična sa svima koji trpe te im pomoći da osjete blizinu čovjeka i ljubav povezanu sa znanjem, kako bi se otkrivao dublji smisao zdravlja i bolesti."

Kardinal je na kraju govora u zahvalnosti za početak studija zazvao zagovor za sve one koji su dionici tog početka, a ujedno je uputio riječi ohrabrenja studentima."U radosti današnjega početka, u zahvalnosti vama: Rektore, profesori i djelatnici Sveučilišta, u nadi studentskih pogleda prema vremenu pred njima i pred svima nama, zazivam blagoslov, da budete posebni nositelji Božjega ozdravljenja, kako zazivamo njegova Duha Svetoga pjevajući: "Sana quod est saucium" – "Vidaj rane ranjenim." I za to ne treba čekati diplomu. Taj je poziv upućen svima, a osobito vama, studentice i studenti. Vama se radujemo i u vama već sada vidimo lijek mnogim našim ranama. Hrabro s Gospodinom u prvu akademsku godinu!"Pozdravnu riječ okupljenim predstavnicima institucija, djelatnicima i studentima uputili su rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Željko Tanjić, dekan Medicinskog fakulteta HKS-a prof. dr. sc. Dalibor Karlović, ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš i u ime ministra znanosti i obrazovanja državni tajnik Ivica Šušak. Nakon svečanog akademskog čina Kardinal je, u pratnji rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića i dekana prof. dr. sc. Dalibora Karlovića, obišao prostorije koje će studentima medicine već ove akademske godine služiti za stjecanje znanja i vještina.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr