HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.12.2014.

Susret volonterki s rektorom TanjićemU petak 19. prosinca 2014. rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić susreo se s 12 članica Volonterske skupine HKS-a i njihovom voditeljicom mag. rel. ped. i kat.  Valentinom Kanić.

Na susretu se razgovaralo o aktivnostima Volonterske skupine i planovima za budući rad. Rektor je zahvalio studenticama volonterkama što zajednici daruju svoje vrijeme i volontiranjem promiču istinski duh Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

„Vi ste jedno od važnih i lijepih lica našeg Sveučilišta koje brine o onima koji su u potrebi i time se očitujete na najbolji mogući način duh Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Svakoj je zajednici potrebna i za nju važna takva grupa ljudi koja je snažno motivirana u pomaganju bližnjima u nevolji, u zalaganju za opće dobro i koja svojim djelovanjem i sama poziva i motivira druge na volontiranje. Znam da imate puno studentskih obaveza i da nije uvijek lako naći vremena za druge aktivnosti,  a vi ste pokazali kako se to  vrijeme koristi na najbolji mogući način. Hvala vam na tome! Svima vama želim da novorođeni Spasitelj da snage u vašem poslanju i isto vam tako želim obilje blagoslova u 2015. godini“, rekao je rektor Tanjić.  

Svaka je volonterka dobila mali slatki dar koji ukazuje na radost i ljepotu trenutka kad se nekome nešto od srca daruje, kao što to one čine. Na kraju susreta istaknuta je radost zbog uspješnih akcija koje su provedene u ovome semestru (plesne radionice za djecu iz domova za nezbrinutu djecu, dobrovoljno darivanje krvi i karitativna akcija „Božić u Betlehemu“).

Vezano uz akciju „Božić u Betlehemu“ voditeljica Volonterske skupine je izvijestila Rektora o rezultatima akcije i radosno istaknula da je prikupljena velika količina stvari koje će sutra s jednim kombijem i još dva automobila prevesti u Karlovac gdje će članice Volonterske skupine posjetiti dvije kuće. U jednoj su smještene 4 majke s djecom, a u drugoj 9 majki s djecom.

Prikupljeno je 5 vrećica hrane, 2 vrećice kozmetike, nosilica za bebu, 5 bočica za djecu s nastavcima, pribor za jelo, servis šalica, stolna lampa za djecu, 29 knjiga, 7 videokazeta, različitih igračaka, 4 vreće za spavanje za djecu, 2 kompleta posteljine i puno dječje odjeće kao i novčani prilog u iznosu 2 130 kn. U akciju su se uključili ne samo studenti i djelatnici HKS-a, nego i brojni članovi njihovih obitelji i prijatelji na čemu Volonterska skupina od srca zahvaljuje. Hvala svima na daru! (HKS)
Ispišite stranicu: