Studenti i profesori pomažu

19.12.2013.

Studenti Studija socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu zajedno sa svojim profesorima proveli su akciju prikupljanja pomoći u naravi obiteljima u potrebi. Prikupljanje se odvijalo tijekom prosinca a prikupljena pomoć dostavljena je na kućne adrese šest socijalno ugroženih obitelji 17. i 18. prosinca.

Organizatorice akcije studentice pete godine Studija socijalnog rada - Ana i Karolina, bez kolegice Ivane koja je bila spriječena - okrunile su akciju tako što su zajedno s volonterom Vjekoslavom Drnićem obiteljima osobno dostavile poklon-vrećice koje su se sastojale od prehrambenih i higijenskih proizvoda, slatkiša, igračaka te tehničkih proizvoda.

»Ovu akciju započeli smo početkom mjeseca prosinca svjesni da postoje mnoge siromašne obitelji kojima bismo na neki način mogli uljepšati ove božićne blagdane. Pitali smo se što bismo mi mogli napraviti da nekoga od njih razveselimo. U dogovoru s Caritasovom socijalnom službom i gospođom Bosnar dobili smo informacije o situaciji i potrebama nekoliko obitelji te smo akciju usmjerili prema njima.

Kolegice Ana Erak, Ivana Franić i ja nastojale smo na različite načine potaknuti naše kolege kako bismo prikupili što više potrebnih stvari, pri čemu smo se usmjerili na hranu i higijenske potrepštine«, izjavila je tijekom podjele donacije Karolina Matuško, zahvaljujući svima koji su u akciji sudjelovali: »U organizacijskom smislu pomogli su nam dr. sc. Marina Milić Babić i Marko Buljevac dok su se drugi zaposlenici Fakulteta u akciju uključili novčanim i materijalnim darovima. Želimo zahvaliti i Društvu studenata socijalnog rada koje nam je stavilo na raspolaganje prostor u kojem smo kroz tri tjedna prikupljali stvari koje su nam donosili studenti i profesori sa Studija socijalnog rada. Prikupili smo zaista puno toga te smo jako sretne jer smo u ovo predbožićno vrijeme zajedno darovali osmijeh na lice barem nekima od sve većeg broja socijalno ugroženih obitelji.«
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje kako organizatoricama ove akcije tako i svim sudionicima, vjerujući da im je najveća nagrada zahvalnost Caritasovih korisnika - poput samohrane majke s petero djece koja je bila ganuta do suza ovom nenadanom donacijom.
 
 
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr