HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.12.2016.

Štefanje u VivodiniNa blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca 2016. održan Božićni koncert u crkvi Svetog Lovre u Vivodini

Tradicionalni Božićni koncert na Štefanje u Vivodini i ove godine organiziralo je Kulturno umjetničko društvo Vivodina. Za početak je dječja sekcija otpjevala „Padaj s neba“, a onda su odrasli članovi otvorili glazbenu večer pjesmama „O pastiri, vjerni čuvari“, „Preveliku radost“ i „O, kakva to svetlost“ pod vodstvom Melite Mataković Rožić, profesorice sakralne glazbe.

Program su nastavili gosti Božićnim skladbama: kao solist Ranko Belić na hrvatskom i engleskom jeziku te vokalna skupina „Vitis“ iz Metlike na slovenskom jeziku. Crkveni župni zbor „Sveti Lovro Vivodina“ priključio se Božićnom ugođaju pod vodstvom Anite Obradović Grijak i Kristine Ferko pjesmama „Nebo daj oku“ i „Poslušajte svi sada“. KUD „Zora“ iz Adamovca su po prvi puta kao gosti uljepšali svojim glazbenim umijećem našu koncertnu večer, dok su tamburaši iz KUD-a „Ključ“ odsvirali dvije skladbe „Vesela plesačica“ i „Na saneh“ pod vodstvom Čedomira Miličevića.

Uslijedio je nastup dječje sekcije KUD-a Vivodina koja se marljivo pripremala za ovaj koncert pod vodstvom Ane Brajković, iako su već ove godine odradili 14 nastupa. Djeca su otpjevala skladbe „Istekla je iza gore“, „Rodilo ti žito i šenica“, „Veseli se, Majko Božja“ te uz tamburašku pratnju „Rodio se Bog i Čovjek“ i „Radujte se narodi“ te pokazala koliko je truda i pažnje uloženo u mladi naraštaj.

Pred sam kraj stigli su nam slovenski Tri kralji iz Drašiča te nas sve obradovali svojom pjesmom. Na završetku Božićnog koncerta zaorilo se iz svih grla „Narodi nam se“ kako bi svi zajedno, i publika i pjevači, istakli radost zbog Novorođenog Kralja. Medijski nas je pratio radio „Slavin glas“ iz Ozlja. Dogodine opet u Vivodini!

Sanja Benković-Marković,
župna medijska suradnica

Podijelite na: