Slatki dar učenika Nadbiskupske klasične gimnazije

29.11.2013.

 
U tijeku je Caritasova akcija »Budi cool - udijeli slatkiš svoj« kojom se prikupljaju slatkiši od učenika zagrebačkih srednjih i osnovnih škola za pripremu nikolinjskih darova. Prvi rezultati akciji stigli su iz Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati.

»Nadbiskupska klasična gimnazija i ove godine radosno se odazvala pozivu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i sudjelovala u ovoj hvalevrijednoj akciji. Na satu razredne zajednice u srijedu 20. studenoga svim smo učenicima pročitali obavijest o akciji i pozvali ih da za tjedan dana donesu barem po jedan slatkiš kako bi razveselili djecu za blagdan sv. Nikole.

Košare su bile postavljene u školskoj knjižnici i tijekom cijeloga dana 27. studenoga učenici su pod odmorima donosili slatkiše. I nitko nije donio samo jedan slatkiš pa smo tako uspjeli skupiti oko 10 kilograma slatkiša. Sudjelovali su svi razredi zajedno sa svojim razrednicima, dakle ukupno 430 učenika i 16 razrednika, kao i ostali profesori i zaposlenici.
Radosni smo što ćemo ovim malim poklonom razveseliti djecu i izmamiti osmijeh na njihova lica«, izjavila je profesorica Krunoslava Paripović, knjižničarka Nadbiskupske klasične gimnazije.

AKCIJA »BUDI COOL, UDJELI SLATKIŠ SVOJ«

Ovogodišnja akcija »Budi cool, udjeli slatkiš svoj« provodi se od 25. studenog do 3. prosinca, a poziv za sudjelovanje Caritas Zagrebačke nadbiskupije poslao je na ukupno dvanaest zagrebačkih osnovnih i srednjih škola. Svi prikupljeni slatkiši poslužit će za pripremu darova koje će Caritas podijeliti djeci na Nikolinjskom susretu 7. prosinca.


KONTAKT-OSOBA
Elza Parlov, kordinatorica akcije »Budi cool, udjeli slatkiš svoj«
098 386 285 / eparlov@czn.hr

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr