Proslavljen blagdan sv. Lucije u Velikoj Gorici

14.12.2012.

 

 

Svečanim misnim slavljem u četvrtak, 13. prosinca, župa Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici proslavila je blagdan sv. Lucije, zaštitnice Grada i cijelog Turopolja. Svetu misu, zajedno sa svim svećenicima velikogoričko-odranskog dekanata, predslavio je preč. Josip Kuhtić.

Prečasni Kuhtić u svojoj je homiliji naglasio da postoje junačka i nejunačka vremena, odnosno ljudi koji ih svojim odabirima određuju. Primijetio je da se mi vjernici često uvlačimo u „trule“ kompromise i diplomatske zavrzlame, dok bi trebalo jasno i hrabro svjedočiti i ustrajati u dobru. „Sveta je Lucija primjer osobe koja je svjesna da postoje vrijednosti i dobra za koja vrijedi polagati i položiti svoj život“, kazao je preč. Kuhtić.

Vjernici su osnaženi misnim slavljem i porukom koju su čuli, molili za zagovor sv. Lucije i primjer, vjerujući da će njena život ohrabriti sve vjernike u životnim teškoćama te im vratiti nadu u vrijednost biranja dobra.

Štovanje sv. Lucije vrlo je živo među vjernicima Velike Gorice što pokazuje i odaziv vjernika na održano slavlje, te prisutnost gradskog poglavarstva na svečanoj misi.

 

vlč. Marko Vuković, župni vikar

 

 

 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr