HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.05.2023.

Proslavljen blagdan Pohoda BDM u MahičnomU srijedu 31. svibnja, na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, svečano je proslavljena župna svetkovina u župi Mahično.

Svetu misu u 11 sati predslavio je fr. Vito Spetić, OSPPE, župni vikar u župi Majke Božje Snježne u Kamenskom. Koncelebriralo je dvadeset svećenika, a dvojica svećenika su bili raspolaganju za svetu ispovijed. U homiliji fr. Vito je naglasio važnost Marije kao one koja donosi Krista, koja izlazi drugoj u susret, naglasivši da onaj tko u sebi nosi Krista ide prema drugima, a ne zatvara se u svoja četiri zida. U nastavku homilije, propovjednik je naglasio važnost Marijine prisutnosti u životu vjernika. "Potrebni smo Marijinoga pohoda, da dođe u naše domove, u naše obitelji, potrebni smo njezine molitve i zagovora za snagu koja nam često nedostaje."U koncelebraciji su, uz upravitelja župe vlč. Ivana Braovca, bili svećenici Karlovačkoga dekanata, na čelu s dekanom preč. Draženom Karačićem, dvojica prijašnjih župnika: vlč. Nikola Sanjković i vlč. Lovro Zaplatić, domaći svećenik preč. Kristijan Gatarić, te svećenici iz raznih župa Nadbiskupije.

Večernju svetu misu u 19 sati je predslavio fra Marko Ćosić, župni vikar u župi Presvetoga Trojstva u Karlovcu. Sveta misa započela je svečanom procesijom, na čelu koje je nošen kip Majke Božje.U homiliji fra Marko osvrnuo se na Marijin pohod Elizabeti kao na znak Božjega djelovanja, s čime je povezao naše neprestano traganje za iznenađenjima. "Često tražimo senzacije, a zaboravljamo na vidljive Božje znakove, na znakove njegove ljubavi – sakramente. Bog govori u znakovima. Anđeo je dao Mariji znak i ona ga slijedi. Potrebno je naučiti uočavati i prihvaćati Božje znakove te ih s vjerom slijediti."

I. B.
Ispišite stranicu: