HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.06.2022.

Proslava svetkovine Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki


U Ivanjoj Reki u petak, 24. lipnja svečano je proslavljena svetkovina rođenja zaštitnika župe - sv. Ivana Krstitelja.



Mise trodnevnice koje su prethodile župnoj svetkovini predslavio je vlč. Piotr Maj, župnik župe Šanci-Savica, te je zanimljivim i poticajnim propovijedima duhovno pripremio župljane i hodočasnike za svetkovinu, a animirali su ih župni mješoviti zbor, zbor mladih i zbor filijale u Sopu.

Na samu župnu svetkovinu Ivanju Reku je pohodilo mnoštvo hodočasnika, štovatelja sv. Ivana Krstitelja iz Zagreba i okolice. Služene su tri mise - jutarnju je predslavio župni vikar vlč. Matija Slišković, misu poldanicu ovogodišnji mladomisnik vlč. Ivan Vujević, a svečanu u 18 sati vlč. Jošt Mezeg, župni vikar u župi Šanci-Savica, uz koncelebraciju preč. Josipa Horvata, župnika župa Ivanja Reka i Jelkovec, te župnika župe Vukomerec vlč. Danijela Crnića. Svečanu misu animirao je župni mješoviti zbor. 



Župnu crkvu u Ivanjoj Reki posvetio je 23. lipnja 2013. nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

S obzirom na protek 9 godina od posljednjih radova na uređenju unutarnjeg dijela crkve, na kraju misnog slavlja vlč. Horvat najavio je predstojeće radove na adaptaciji unutrašnjosti, pa će se od druge polovice kolovoza do završetka radova svete mise slaviti u pastoralnom centru, a u tijeku je i kupnja novih orgulja.

Kristina Hrečuk
Ispišite stranicu: