HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.12.2022.

Proslava svete Barbare u Belcu



U nedjelju 4. prosinca u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu obilježena je svetkovina sv. Barbare svečanim misnim slavljem koje je predvodio fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Milanom Pušecom. U svojoj homiliji fra Glavnik osvrnuo se na poruku Evanđelja, gdje Ivan Krstitelj daje život radi istine - Isusa. Upitao je okupljene vjernike jesmo li i mi spremni slijediti ovaj primjer ili kalkulirati. Sv. Barbara bila je poput Ivana Krstitelja - nije odrekla Krista.

Na misi su bili prisutni članovi udruge Braća Hrvatskoga zmaja te predstavnici struke čija je zaštitnica sv. Barbara - dekan Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta prof. dr. sc. Vladimir Birkić, s profesorima i kolegama. Misno slavlje pratili su članovi crkvenog zbora iz Konjščine i Belca, uz pratnju Karla Frtalja na orguljama.



Na kraju mise vlč. Pušec zahvalio je svima koji su uzveličali blagdan mučenice sv. Barbare, čijom su obnovom oltara započeli opsežni konzervatorsko-restauratorski radovi u crkvi 90-tih godina prošlog stoljeća, a nakon mise su članovi Braće Hrvatskog zmaja otkrili spomen ploču preminulim članovima udruženja u cinktoru crkve.

Ivana Sambolić,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: