Proslava 334. godišnjice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske [VIDEO]

9.6.2021.

Hrvatski Sabor je na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. izabrao svetog Josipa za nebeskog zaštitnika Hrvatskog Kraljevstva, odnosno hrvatskog naroda.

U Protokolu Hrvatskog Sabora od tada nalazi se na latinskom jeziku ovaj tekst: “Sveti Josip, Krista Spasitelja vjerni hranitelj, Djevice Bogorodice djevičanski zaručnik, za posebnog zaštitnika Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. od redova i staleža jednoglasno je odabran.

Uz 334. godišnjicu proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske i Hrvata donosimo razgovor s rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa, mons. Antunom Senteom, ml.

U videu možete doznati kako se Nacionalno svetište priprema za proslavu ove obljetnice, kako obilježava Godinu svetog Josipa koju je proglasio papa Franjo, kako djeluje župa BDM Snježne koja je usko vezana uz Svetište, ali i kako je mons. Sente reagirao kada je saznao da postaje rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa.

Također, video je isprepleten svjedočanstvima brojnih vjernika koji svoje molitve, zahvale i blagoslove traže i daju po zagovoru sv. Josipa.

 


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr