Prirodoslovci i dobrotvorci

23.12.2013.

Prigodom održavanja tradicionalne božićne priredbe u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu, sedam obitelji koje su korisnice Caritasa Zagrebačke nadbiskupIje 20. prosinca dobile su bogate poklone prikupljene od učenika i njihovih razrednika tijekom adventske humanitarne akcije.
 
Od ravnatelja škole gospodina Zlatka Stića i voditeljice Volonterskog kluba profesorice Irene Marinić, koordinatorice akcije doznajemo da su odaziv i sudjelovanje učenika i nastavnika bili izuzetno dobri što je vidljivo i po količini prikupljenih darova. U provedbi akcije sudjelovali su svi učenici - njih tisuću sto četrdeset i četiri - a prikupljena je: odjeća, obuća, higijenske potrepštine, hrana, namještaj... - što je ovisilo o potrebama određene obitelji.
 
Akciju je pokrenuo školski Volonterskih klub pod vodstvom profesorice Marinić, a zagrebački Caritas prepoznat je kao vjerodostojan i odgovoran partner s kojim ova škola surađuje već deset godina i to najviše s Kućom ljubavi na Savici-Šancima koja na smještaju ima novorođenu djecu do tri godine starosti, majke s djecom i trudnice.
 
Ovo je samo jedna u nizu akcija učenika i profesora Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, a između njih istaknuli su posebno dvije: akciju prikupljanja sredstava za slabovidne osobe i za polaznike Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava te prošlogodišnju akciju prikupljanja pomoći za djecu sa Pešćenice, koju su proveli u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb.
 
»Škole su ustanove za odgoj i obrazovanje, a mi smo posebno ponosni što naši učenici i djelatnici svojim aktivnostima potvrđuju ovu odgojnu dimenziju«, naglasili su ravnatelj Stić i profesorica Marinić. (CZN)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr