Priopćenje s Četrdeset i treće sjednice biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

21.6.2019.Na spomendan sv. Alojzija Gonzage, u petak, 21. lipnja 2019., u Biskupskome ordinarijatu u Bjelovaru održana je 43. sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine, na kojoj su – uz nadbiskupa i metropolita zagrebačkoga, kardinala Josipa Bozanića – sudjelovali biskupi Metropolije: mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, domaćin sjednice, pomoćni zagrebački biskupi: mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, mons. Nikola Kekić, vladika križevački u miru te mons. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije.

Biskupi su se s jedne strane osvrnuli na nosive događaje u ovoj pastoralnoj godini, koja se primiče završetku, i razmotrili određene programe i slavlja predviđena tijekom 2019./2020. godine. U tim tematskim okvirima odražavale su se aktualnosti života Crkve u hrvatskome društvu.

Posebno su se zadržali na dvjema proslavama u listopadu: najprije na pripremi središnjega spomen-slavlja 100. obljetnice rođenja sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, u Pribiću, Kardinalovoj rodnoj župi, na spomendan sv. Franje Asiškoga, u petak, 4. listopada 2019.; a zatim na pripremi Hrvatsko-slovenskoga hodočašća u Krašić, u subotu 19. listopada 2019., pri čemu su biskupi posvetili pozornost duhovnim sadržajima i ključnim organizacijskim pitanjima.


Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr