HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.05.2023.

Pozdrav zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše na početku misnoga slavlja proslave Majke Božje od Kamenitih vrataMons. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup i metropolit
 

Pozdrav na početku misnoga slavlja proslave Majke Božje od Kamenitih vrata

Zagreb - trg ispred Katedrale, 31. svibnja 2023. godine


Draga braćo i sestre,
dragi hodočasnici i štovatelji Blažene Djevice Marije!

Radosna srca vas pozdravljam u ovom lijepom zajedništvu, okupljene pred našom Katedralom. Danas slavimo svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnicu grada Zagreba. Pred Marijom otvaramo svoje srce, želimo moliti njezinu pomoć i zagovor u našim životima i potrebama.

Ona nas, kao brižna Majka, neprestano potiče da svojim kršćanskim životom budemo nositelji utjehe i nade, navjestitelji istine i branitelji pravde, da se zauzimamo za slabe i malene. Preporučimo sebe i sve svoje, da nas svojim zagovorom nebeska Majka prati i usmjerava svome Sinu Isusu Kristu.

Pozdrav upućujem apostolskom nunciju u Republici Hrvatskoj mons. Giorgiu Lingui, uzoritom kardinalu Josipu Bozaniću, kao i svim biskupima koji su danas dionici ovog liturgijskog slavlja. Pozdravljam provincijale i provincijalne poglavarice, redovnike i redovnice, svećenike, blogoslove i sjemeništarce.

Pozdrav upućujem posebno našim bolesnicima, starijima i nemoćnima. 

Današnja svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata jest proslava i dana grada Zagreba. Stoga među nama pozdravljam i sve predstavnike gradskih i državnih vlasti, moleći Božju mudrost i snagu u vršenju njihovih dužnosti.

Radostan sam što među nama mogu pozdraviti predslavitelja ovog misnog slavlja, generalnog tajnika Biskupske sinode uzoritog gospodina kardinala Marija Grecha. 

Uzoriti gospodine Kardinale, svojim pohodom obradovali ste Crkvu Zagrebačku, riječju ohrabrili vjernike i s nama molili zagovor Presvete Bogorodice Marije. U ime nazočnih biskupa, svećenika, đakona i Bogu posvećenih osoba te svega Božjeg naroda okupljenog na ovom slavlju, otvorena i zahvalna srca još jedanput Vas iskreno pozdravljam. U znak zahvalnosti za ovaj susret i trajan spomen na pohod Zagrebu i našoj Nadbiskupiji darujemo Vam lik Majke Božje od Kamenitih vrata. Dobro nam došli.
Ispišite stranicu: