HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.12.2014.

Posjet predsjednika HAZU-a, akademika Zvonka Kusića zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sastao se je u utorak 23. prosinca u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu s predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademikom Zvonkom Kusićem.

Riječ je o redovitom susretu kardinala Bozanića i akademika Kusića koji su u srdačnom razgovoru razmijenili mišljenja o aktualnim društvenim pitanjima u Republici Hrvatskoj.

Upravo su Katolička crkva i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao najviša hrvatska znanstvena, kulturna i umjetnička institucija imale važnu ulogu u izgradnji hrvatskog nacionalnog identiteta i duhovne baštine hrvatskog naroda.

Kardinal Bozanić i akademik Kusić suglasili su se da u Hrvatskoj postoji ne samo gospodarska, nego i društvena kriza, kao i kriza duha i morala. Ujedno su izrazili zabrinutost zbog podjela i pesimizma koji vladaju u hrvatskom društvu i složili su se da je izlazak iz krize moguć kroz obnovu duha zajedništva, optimizma i dijaloga te uz usmjerenost svih sastavnica hrvatskog društva prema općem dobru.

U razgovoru je zaključeno da je potrebno značajno uključivanje u pronalaženje suvremenog modela društvenog i gospodarskog razvoja, kao i obnova poremećenog sustava vrijednosti.

Akademik Kusić izvijestio je kardinala Bozanića o aktivnostima HAZU koje se planiraju u 2015.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: