Održane pučke misije u Kašini

28.11.2011.

 

U župi sv. Petra i Pavla u Kašini, održane su od srijede, 23. studenoga do nedjelje, 27. studenoga ove godine pučke misije u organizaciji novoimenovanog upravitelja župe vlč. Matije Pavlakovića.

Pučke misije i duhovnu obnovu za čitavu župnu zajednicu predvodili su oci franjevci: fra Petar Cvekan i fra Venancije Mihaljević, članovi Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa zagrebačkog Kaptola. Nit vodilja ovih misija bila je pronaći odgovor na pitanje: „Tko je Bog mojega života?“.

Budući da je posljednja duhovna obnova ovakvog tipa održana davne 1940. godine, predadventsko vrijeme bilo je kao stvoreno za pronalazak novih snaga za duhovni život vjernika ovog lijepog dijela hrvatskog prigorja. Misije su održane na tri lokacije vezane uz crkve i kapele: župnu crkvu u Kašini, crkvu sv. Jurja u Planini i kapelu BDM Kraljice mira u Blaguši.

Jutarnji program bio je organiziran za starije i umirovljenike, a popodnevni i večernji program uključivao je obitelji te napose djecu i mlade koji su se počeli aktivno uključivati u župnu katehezu okupljajući se svake nedjelje na pouku u prostorima OŠ Kašina.

Kroz kateheze, pokornička bogoslužja, sakrament pomirenja i euharistijska klanjanja te neizostavnu sv. Misu velik broj župljana opet je iznova susreo Gospodina zahvaljujući nadahnutim ocima franjevcima čiju iskrenost i životno svjedočenje je prepoznao velik broj vjernika slušajući, usprkos velikoj hladnoći, nagovore i propovijedi ovih pučkih misionara. Od dolaska mladog župnika primjećuje se duhovni uzlet u svim segmentima ove župne zajednice koja svoju povijest piše od davne 1217. godine.

Tekst i foto: M. Č.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr